Pàgines

dimarts, 6 de novembre del 2012

Història de la Musicoteràpia s. XIX, XX i fins l'actualitat

Breu història de la Musicoteràpia en tant que disciplina de la Salut que suposa l'aplicació científica de la música com a teràpia. Segle XIX, XX i primera dècada del XXI.
Si cliques al damunt de la línia de temps, se t'obrirà una pestaña i podràs veure-la amb més comoditat.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Com sona?

Us deixo un petit àudio d'una cançó tradicional catalana interpretada per flauta travessera. La peça és "Lo mariner". Hi moltíssimes versions d'aquesta bonica cançó però, a banda d'aquesta, us recomano la versió de Xalupa (amb veu de Sílvia Pérez Cruz) i la d'Arianna Savall. Que ho gaudiu!


Check this out on Chirbit

dilluns, 22 d’octubre del 2012

La flauta travessera

PER COMENÇAR A CONÈIXER AQUEST INSTRUMENT...

La flauta travessera és un instrument de vent fusta. Es tracta d'un tub d'uns 67 centímetres tancat per un extrem i obert per l'altre. Té una sèrie de forats distribuïts al llarg del tub que permetran fer les diferents notes al tapar-los i destapar-los. Com més forats hi hagi tapats, més greu serà el so de la flauta; i, en canvi, com més forats hi hagi destapats, més agut sonarà.

Les flautes actuals estan construïdes amb metalls com l'alpaca, l'argent, la plata o, fins i tot, l'or! Però, malgrat ser un instrument fabricat amb metall, com s'ha dit, és un instrument de la família del vent-fusta. I, com pot ser això? Doncs, principalment, perquè antigament sempre s'havien construït amb fusta, fins aproximadament al segle XIX.

Aquest instrument consta de 3 parts:
- El cap: té un extrem tapat i l'altre destapat. Al cap de la flauta, hi trobem l'embocadura, que és el forat per on bufarem.
- El cos: és la part més llarga i on hi trobarem més claus (aquesta mena de botons que serveixen per tapar i destapar els forats).
- El peu: la part final del tub on hi trobem unes poques claus.
Aquí podeu veure una il·lustració amb les diferents parts:







En general, es tracta d'un instrument força agut i la seva extensió és de 3 octaves (del do3 fins al do6, com es pot veure al pentagrama a continuació), que corresponen als 3 registres de la flauta: greu, mig i agut.
registre flauta travessera

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Benvinguts!


Benvinguts al meu bloc!
Avui m'he decidit a fer la primera entrada i he pensat que una bona manera de començar seria compartir aquest vídeo preciós. Espero que us agradi!